×

Registracija

Podatki profila

Podatki za prijavo

ali se prijavi

Ime je zahtevano
Priimek je zahtavan
First name is not valid!
Last name is not valid!
To ni email naslov!
Email naslov je zahtevan
This email is already registered!
Geslo je zahtevano!
Enter a valid password!
Prosimo vnesite 6 ali več znakov
Please enter 16 or less characters!
Gesli nista enaki
Terms and Conditions are required!
Email ali geslo ni pravilno

Pomoč

Prepričani smo, da se vam je med brskanjem po trgovini pojavilo kakšno vprašanje. Odgovor nanj morda najdete v katerem od spodnjih odgovorov, sicer pa nam preko kontaktnega obrazca pošljite vprašanje. Z veseljem vam bomo pomagali!

Izberite med naslednjimi sklopi vprašanj:

Vprašaj nas

V: Od kje prihajajo rabljeni računalniki, ki jih imate v ponudbi?

O: Velika večina računalniške opreme, ki jo obnovimo, se pojavi na tržišču le zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Pri PoceniPC.com tako opremo odkupimo, jo v svojem servisu skrbno očistimo in preverimo delovanje, nato pa objavimo v spletni trgovini PoceniPC.com in razstavimo v trgovini v Novi Gorici. Več o kategoriji obnovljenih računalnikov in prenosnikov dobite v našem sistemu ocenjevanja ali opisu izdelkov.

V: Kaj pomeni A oziroma B kvaliteta? Kakšne kvalitete so rabljeni računalniki in prenosniki oziroma kakšna je življenjska doba le-teh?

O: Ko kupujemo računalnike in prenosnike, ki jih nato obnovimo, moramo še posebno paziti na kvaliteto. Poudariti moramo, da pri PoceniPC.com, razen kjer ni izrecno navedeno drugače, prodajamo pretežno A kvaliteto, ki jo uporabljajo velika podjetja v tujini. Obnovljeni računalniki in prenosniki te kvalitete so trpežnejši, zgrajeni iz najkvalitetnejših materialov, kar občutno podaljša življenjsko dobo. Na trgu obstajajo 3 kategorije – A, B in C. Vsekakor ni priporočljivo kupovati C kategorije, ki je sicer najcenejša, vendar je velika verjetnost, da je računalnik že pri koncu z močmi. Računalniki in prenosniki v B kategoriji so dobra izbira za vse tiste, ki bi na račun videza želeli privarčevati kakšen evro. V B kategorijo sodijo računalniki in prenosniki z raznimi kozmetičnimi napakami, ki pa ne vplivajo na samo delovanje naprave. Več o kategoriji obnovljenih računalnikov in prenosnikov dobite v našem sistemu ocenjevanja ali opisu izdelkov.
 

V: Pri obnovljenih produktih sem poleg A in B kvalitete zasledil tudi status A+. Kakšna je ohranjenost takih produktov?

O: Prve besede naših zvestih strank ob pogledu na produkte s tem statusom so: »Zakaj prodajate ta artikel kot obnovljen, če izgleda kot nov?« Odzivi strank so botrovali temu, da smo A in B kvaliteti dodali še kvaliteto A+ – gre za izjemno ohranjene produkte z malo ali nič sledi uporabe.

V: Zanima me delovanje baterije pri obnovljenih prenosnikih glede na dejstvo, da kapaciteta baterije z meseci pade. Ali so baterije testirane?

O: Garancija na baterije je 6 mesecev, z garancijo zagotovljeno delovanje pa je 45 minut (povprečno delovanje baterij v naših rabljenih prenosnikih je sicer 1–1,5 ure). Če se v roku šestih mesecev po nakupu izkaže, da baterija pri normalni uporabi prenosnika zdrži manj kot 45 minut, baterijo zamenjamo brezplačno.

V: Pri obnovljenih računalnikih in prenosnikih sem v specifikacijah pod kategorijo operacijski sistem zasledil napis »samo licenčna nalepka«. Kaj to pomeni? Ali lahko dobim obnovljen računalnik z operacijskim sistemom Windows 10?

O: Vsi obnovljeni računalniki pri PoceniPC.com so brez operacijskega sistema, če ni v opisu artikla navedeno drugače. Smo eden redkih Microsoftovih pooblaščencev za nameščanje sistema na obnovljene računalnike v osrednjem delu Evrope. Kot podjetje z nazivom Microsoft Authorized Refurbisher vam zagotavljamo legalno namestitev sistema po vseh Microsoftovih standardih, dodatno zaščito pred virusi in nezaželenimi programi, obenem pa poleg sistema namestimo še obilico dodatnih programov. Toplo priporočamo namestitev sistema, saj vam bomo le na tak način zagotavljali brezskrbno uporabo produkta. Več o namestitvi sistema dobite v opisu izdelkov.

V: Doma imam star računalnik in kupujem novega. Obstaja možnost nakupa staro za novo?

O: Da, pri nas omogočamo možnost nakupa staro za novo. Več informacij o tej storitvi dobite na strani odkup računalnikov in prenosnikov.

V: Kaj pomeni Outlet - Odprta embalaža, HP Renew, Lenovo Refurbished ali Asus Refurbished napis, naveden v specifikacijah posameznih računalnikov ali prenosnikov?

O: To je nova računalniška oprema, ki je bila razstavni eksponat. V osnovi so to neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. To so nerabljeni artikli z 20–30 % nižjo ceno od novih in najmanj enoletno garancijo. Več o tej kategoriji preberite v članku o razstavnih eksponatih ali opisu izdelkov.

V: Kakšna je razlika med obnovljenim računalnikom in računalnikom iz programa Outlet - Odprta embalaž?

O: Največja razlika je v tem, da so bili obnovljeni računalniki in prenosniki dejansko v uporabi, medtem ko so računalniki in prenosniki iz programa Outlet - Odprta embalaža popolnoma nerabljeni. To so v bistvu novi računalniki, ki so bili vzeti iz originalne embalaže in jih zato ne moremo prodajati kot nove izdelke. Za osnovno oziroma domačo rabo priporočamo obnovljeno računalniško opremo, saj je ta ravno tako zanesljiva, hkrati pa pri tem stranka ogromno privarčuje. Za zahtevnejšega uporabnika vedno priporočamo nove oziroma računalnike iz programa Renew, saj so sestavljeni iz zmogljivih komponent, ki jih zahteven uporabnik pri delu nujno potrebuje. Še več informacij dobite v članku z nasveti za nakup računalnika ali prenosnika.

V: Opazil sem, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine. V specifikacijah posameznih prenosnikov sta navedena napisa »tuja tipkovnica« ter »laserska gravura slovenskih znakov«. Kaj to pomeni?

O: Naši računalniki prihajajo predvsem iz tujine, zato se znaki na tipkovnici pogosto razlikujejo od slovenske tipkovnice, vendar ste lahko brez skrbi. Vsakemu prenosniku naredimo lasersko gravuro slovenskih znakov in to brezplačno! Kako poteka proces gravure, si poglejte na tej povezavi

Gravura tipkovnice


V: V kakšnem jeziku je sistem, glede na to, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine?

O: Poleg jezika države, od koder artikel prihaja, je vedno na izbiro tudi angleški jezik, v večini primerov pa tudi slovenščina.

V: Na vaši strani sem zasledil zelo zanimiv računalnik, vendar bi si želel, da bi imel več RAM-a ali drugačen disk. Ali obstaja možnost, da bi nadgraditev opravili vi?

O: Seveda. Pri PoceniPC.com se vedno trudimo ugoditi našim strankam. Na srečo imamo odlično servis ekipo, ki strankam skuša uresničiti vsako željo, če je le-ta uresničljiva.

V: Vedno imam smolo z garancijo, saj se mi računalnik velikokrat pokvari po izteku le-te. Ali lahko garancijo podaljšam? Kaj pa, ko le-ta poteče? Se lahko obrnem na vas?

O: Tako za nove kot obnovljene računalnike in prenosnike nudimo 12-mesečno garancijo. Po izteku garancije smo še vedno na voljo – odlični serviserji bodo morebitno napako odpravili karseda hitro in učinkovito. Omogočamo pa tudi podaljšanje garancije. Več o tem dobite na strani s podaljšanjem garancije.

V: Kakšna je dobavljivost? Računalnik bi namreč potreboval v čim krajšem času.

O: Pestro izbiro računalnikov in prenosnikov s statusom dobavljivosti Na zalogi si lahko ogledate v naši poslovalnici v Novi Gorici takoj, razen če se produkt nahaja v skladišču – ta je dobavljiv v roku enega dne. Produkti s statusom dobavljivosti V prihodu so že naročeni pri naših dobaviteljih, na zalogo prihajajo v roku 3–7 dni. Vsekakor pa se pri PoceniPC.com potrudimo, da stranka prejme svoj izdelek v najkrajšem možnem času.

V: Ali opravljate tudi druge storitve, kot so čiščenje virusov, reševanje podatkov, popravljanje nedelujočih prenosnikov ali podobne računalniške storitve?

O: Da, opravljamo raznovrstne računalniške storitve. Več o tem lahko preberete na strani z opisom računalniškega servisa v Novi Gorici.