×

Registracija

Podatki profila

Podatki za prijavo

ali se prijavi

Ime je zahtevano
Priimek je zahtavan
First name is not valid!
Last name is not valid!
To ni email naslov!
Email naslov je zahtevan
This email is already registered!
Geslo je zahtevano!
Enter a valid password!
Prosimo vnesite 6 ali več znakov
Please enter 16 or less characters!
Gesli nista enaki
Pred oddajo naročila se morate strinjati z vsemi pravili in pogoji.
Email ali geslo ni pravilno

Pomoč

Prepričani smo, da se je med brskanjem trgovine tudi vam pojavilo kakšno vprašanje. Morda najdete odgovor nanj v katerem od spodnjih odgovorov, sicer pa se ne obirajte. Nemudoma nam preko kontaktnega obrazca pošljite vprašanje, z veseljem bomo pomagali.

Izberite med naslednjimi sklopi vprašanj:

Vprašaj nas

V: Od kje prihajajo rabljeni računalniki, ki jih imate v ponudbi?

O Velika večina rabljene računalniške opreme se pojavi na tržišču le zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Pri PoceniPC.com tako opremo odkupimo, jo v svojem servisu skrbno očistijo in preverijo delovanje, nato pa objavimo v spletni trgovini PoceniPC.com in razstavimo v trgovini v Novi Gorici. Več o kategoriji rabljenih računalnikov in prenosnikov, dobite v članku o rabljenih računalnikih ali opisu izdelkov.

V: Kaj pomeni A oziroma B kvaliteta? Kakšne kvalitete so rabljeni računalniki in prenosniki oziroma kakšna je življenjska doba le-teh?

O Ko kupujemo rabljene računalnike in prenosnike, moramo še posebno paziti na kvaliteto. Poudariti moramo, da pri PoceniPC, razen kjer ni izrecno navedeno drugače, prodajamo pretežno kvaliteto A, ki jo uporabljajo velika podjetja v tujini. Rabljeni računalniki in prenosniki te kvalitete so trpežnejši, zgrajeni iz najkvalitetnejših materialov kar občutno podaljša življenjsko dobo. Na trgu obstajajo 3 kategorije - A, B in C. Vsekakor ni priporočljivo kupovati C kategorije, ki je, sicer najcenejša, vendar je velika verjetnost, da je rabljen računalnik že pri koncu z močmi. Računalniki in prenosniki v B kategoriji so dobra izbira za vse tiste, ki bi na račun videza želeli privarčevati kakšen euro. V B kategorijo sodijo računalniki in prenosniki z raznimi kozmetičnimi napakami, ki pa ne vplivajo na samo delovanje naprave. Več o kategoriji rabljenih računalnikov in prenosnikov, dobite v članku o rabljenih računalnikih ali opisu izdelkov.

V: Zanima me delovanje baterije pri rabljenih prenosnikih glede na dejstvo, da kapaciteta baterije z meseci pade - tako da je že pri novih prenosnikih baterija kar hitro fuč. Ali so baterije testirane?

O Garancija na baterije je 6 mesecev, z garancijo zagotovljeno delovanje je 45 minut (povprečno delovanje baterij v naših rabljenih prenosnikih je sicer 1 – 1,5 ure). Če se v roku šestih mesecev po nakupu izkaže, da baterija pri normalni uporabi prenosnika zdrži manj kot 45 minut, bomo baterijo zamenjali brezplačno.

V: Pri rabljenih računalnikih in prenosnikih sem v specifikacijah, pod kategorijo operacijski sistem, zasledil/a napis »samo licenčna nalepka«. Kaj to pomeni? Ali lahko dobim rabljen računalnik z operacijskim sistemom Windows 7?

O Vsi rabljeni računalniki pri PoceniPC prihajajo brez operacijskega sistema, če ni v opisu artikla navedeno drugače. Smo eden redkih Microsoftovih pooblaščencev za nameščanje sistema na rabljene in obnovljene računalnike v osrednjem delu Evrope. Kot podjetje z nazivom Microsoft Authorized Refurbisher vam zagotavljamo legalno namestitev sistema po vseh Microsoftovih standardih, dodatno zaščito pred virusi in nezaželenimi programi, obenem pa poleg sistema namestimo še obilico dodatnih programov.
Toplo priporočamo namestitev sistema, saj vam bomo le na tak način zagotavljali brezskrbno uporabo produkta. Več o namestitvi sistema dobite v opisu izdelkov.

V: Doma imam star računalnik in kupujem novega. Obstaja možnost nakupa staro za novo?

O Da, pri nas omogočamo možnost nakupa staro za novo. Več informacij o tej storitvi dobite na strani odkup računalnikov in prenosnikov.

V: Kaj pomeni HP Renew, Sony Renew ali Asus Refurbished napis, naveden v specifikacijah posameznih računalnikov ali prenosnikov?

O To je nova računalniška oprema, ki je bila razstavni eksponat. V osnovi so to neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. To so nerabljeni artikli z 20- 30% nižjo ceno od novih in najmanj enoletno garancijo. Več o tej kategoriji preberite v članku o razstavnih eksponatih ali opisu izdelkov.

V: Kakšna je razlika med rabljenim računalnikom in računalnikom iz programa »Renew«?

O Največja razlika je v tem, da so rabljeni računalniki in prenosniki bili dejansko v uporabi, medtem ko so računalniki in prenosniki iz programa »Renew« popolnoma nerabljeni. To so v bistvu novi računalniki, ki so bili vzeti iz originalne embalaže in jih zato ne moremo prodajati kot nove izdelke. Za osnovno oziroma domačo rabo priporočamo rabljeno računalniško opremo, saj je ta ravno tako zanesljiva hkrati pa pri tem stranka ogromno privarčuje. Za zahtevnejšega uporabnika pa vedno priporočamo nove oziroma računalnike iz programa »Renew«, saj so sestavljeni iz veliko bolj zmogljivih komponent, ki jih zahteven uporabnik pri delu nujno potrebuje. Še več informacij dobite v članku z nasveti za nakup računalnika ali prenosnika.

V: Opazil/a sem, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine. V specifikacijah posameznih prenosnikov je navedena tuja tipkovnica ter napis »priložene SLO nalepke«, omogočate pa tudi gravuro. Kaj to pomeni?

O Naši računalniki prihajajo predvsem iz tujine, zato se znaki na tipkovnici pogosto razlikujejo od slovenske tipkovnice, vendar ste lahko brez skrbi. K vsakemu prenosniku priložimo posebne nalepke s slovensko prilagoditvijo. Pogosto je potrebno nalepke zalepiti samo tam, kjer so šumniki, saj jih tuji jeziki največkrat nimajo. Nalepke za tipkovnico so priložene poleg vsakega prenosnika s tujo tipkovnico. 

Slovenske nalepke za tipkovnico

Če želite bolj profesionalno rešitev, omogočamo lasersko gravuro slovenskih znakov, storitev izberite med samim nakupom. Kako poteka proces gravure si poglejte na tej povezavi.


V: Glede na to, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine, v kakšnem jeziku je sistem?

Poleg jezika države od koder artikel prihaja, je vedno na izbiro tudi angleški jezik, v večino primerih tudi slovenščina.

V: Na vaši strani sem zasledil/a zelo zanimiv računalnik, vendar bi si želel/a, da bi imel več RAM-a. Ali obstaja možnost, da bi nadgraditev opravili vi?

O Pri PoceniPC se vedno trudimo ugoditi našim strankam. Na srečo imamo tudi odlično servis ekipo, ki se takšnega opravila rada oprime. Strankam skušamo uresničiti vsako željo, če je le ta realna oziroma uresničljiva.

V: Vedno imam smolo z garancijo, saj se mi računalnik velikokrat pokvari po izteku le-te. Ali lahko garancijo podaljšam? Kaj pa, ko ta poteče? Se lahko obrnem na vas?

O Pri PoceniPC nudimo 12-mesečno garancijo za rabljene računalnike in prenosnike. V primeru nakupa novega oziroma predstavitvenega računalnika vam prav tako pripada 12-mesečna garancija. Po izteku garancije smo še vedno na voljo. Odlični serviserji bodo morebitno napako odpravili kar se da hitro in učinkovito.

V: Kakšna je dobavljivost? Računalnik bi namreč potreboval/a v čim krajšem času.

O Pestro izbiro računalnikov in prenosnikov si lahko ogledate v naši poslovalnici v Novi Gorici. Ti so dobavljivi takoj. Če iščete nekaj, kar ima na zalogi naš partner, pa se želeni računalnik ali prenosnik naroči. V tem primeru je dobavljivost računalnika, ki je na zalogi 1-3 dni oziroma računalnika, ki ni na zalogi dan ali dva več. Vsekakor pa se pri PoceniPC potrudimo, da stranka prejme svoj računalnik v najkrajšem možnem času.

V: Ali opravljate tudi druge storitve, kot je čiščenje virusov, reševanje podatkov, popravljanje nedelujočih prenosnikov ali podobne računalniške storitve?

O Ja, opravljamo raznovrstne računalniške storitve. Več o tem preberi na strani z opisom računalniškega servisa v Novi Gorici.