Naš sistem ocenjevanja

 

Naš sistem ocenjevanja je narejen tako, da ustreza tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Kakovostni razredi so razdeljeni na outlet naprave z odprto embalažo in obnovljene naprave (razredi: A+, A, A- in B). Na voljo je torej zagotovo nekaj, kar bo ustrezalo tudi vam!

 

Res je. Nakup novega računalnika je drag poseg. Obstaja pa način, da tudi zmogljiv računalnik dobite po zelo ugodni ceni. Kako? Odločite se za nakup obnovljenih računalnikov ali računalnikov z odprto embalažo!

 

Za vas smo pripravili podroben opis vsake kategorije, kjer boste dobili vse željene informacije o kvaliteti naših naprav. Če se vam poraja kakšno vprašanje glede obnovljenih računalnikov in prenosnikov ter artiklov z odprto embalažo, prosimo preberite tudi odgovore na najpogostejša vprašanja.

 

 

RAZREDOPIS
V večini gre za višek produkcije in neprodane zaloge, kjer razlike z novo napravo niso opazne.
Gre za vrhunsko ohranjeno obnovljeno računalniško opremo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Kvaliteta A+ bo zadovoljila pričakovanja najzahtevnejšega uporabnika. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z neopaznimi znaki uporabe, kar pomeni do eno majhno lepotno napako. To je lahko manjša praska na ohišju ali minimalna obraba tipkovnice in touchpada ali rahla obraba robov.
Gre za odlično ohranjeno obnovljeno računalniško opremo, ki se od novega produkta razlikuje le v kozmetičnih detajlih. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z minimalnimi znaki uporabe, kar pomeni do dve majhni lepotni napaki. To so lahko manjše praske na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, odtis nalepke, rahla obraba robov ali manjše število nevidnih odtisov tipkovnice na zaslonu.
Še vedno zelo dobro ohranjena računalniška oprema z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z opaznimi znaki uporabe, kar pomeni eno večjo in eno manjšo napako ali artikle z do tri manjšimi napakami:
1. Večje napake: globoke praske na ohišju, vidnejša uporaba tipkovnice/touchpada, večje število vidnih, za uporabnika nemotečih odtisov tipkovnice, belih lis ali mrtvih točk na zaslonu.
2. Manjše napake: neizrazite praske na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, izrazitejši odtis nalepke, rahla obraba robov, manjkajoča gumijasta nogica, manjše število vidnih, za uporabnika nemotečih odtisov tipkovnice, belih lis ali mrtvih točk na zaslonu, manjše udolbinice na ohišju.
Priporočamo vsem, ki jim zunanjost računalniške opreme ne pomeni veliko, si pa želijo ugoden, funkcionalen in kvaliteten produkt. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z izrazito opaznimi napakami:
1. Poškodovano ohišje.
2. Večje število vidnih napak na zaslonu.

 

 

Poglejte si, kako naše naprave testiramo

 

Obnovljena računalniška oprema

Velika večina obnovljene računalniške opreme se pojavi na tržišču le zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Pri PoceniPC.com tako opremo odkupimo, jo v svojem servisu skrbno očistimo in preverimo delovanje. Taka oprema je nato pripravljena za prodajo, njeno brezhibno delovanje pa jamčimo z enoletno garancijo, ki jo je mogoče podaljšati na tri leta. Obnovljenim napravam dodelimo razred kakovosti. 

 

A+ kvaliteta 

 

Gre za vrhunsko ohranjeno obnovljeno računalniško opremo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Na ohišju lahko pričakujemo le minimalne znake uporabe, kar pomeni do eno majhno lepotno napako. To je lahko manjša praska na ohišju ali minimalna obraba tipkovnice in touchpada ali rahla obraba robov.  Kvaliteta A+ bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevnega kupca.

 

 

A kvaliteta

 

Gre za obnovljeno računalniško opremo, ki deluje brezhibno. Obnovljeni računalniki, prenosniki in monitorji poslovne kvalitete so kljub morebitnim manjšim praskam na ohišju izjemno trpežni, zmogljivi in zgrajeni iz kvalitetnih materialov, kar jim občutno podaljša življenjsko dobo. 

 

 

A- kvaliteta

 

Gre za obnovljeno računalniško opremo, pri kateri je bolj opazna uporaba naprave, kot pri A kvaliteti, a so prenosniki, računalniki in monitorji  še vedno zelo lepo ohranjeni. Na omenjenih napravah lahko opazimo rahlo obrabo na tipkovnici ali sledilni plošči (touchpad), na ohišju se najde kakšna praska več, možne pa so tudi manjše otipljive kozmetične napake. To so izjemno trpežne, zmogljive naprave, zgrajene iz kvalitetnih materialov, kar jim občutno podaljša življenjsko dobo. A- kvaliteta ponuja isto za manj denarja, kar definitivno pomeni dober nakup!

 

 

B kvaliteta

 

Gre za obnovljeno računalniško opremo, ki deluje brezhibno, vključuje pa obnovljene računalnike, prenosnike in monitorje poslovne kvalitete, ki so odlična izbira za vse tiste, ki bi na račun videza želeli privarčevati kakšen evro. Sem namreč sodijo artikli z raznimi estetskimi napravilnostmi, ki na samo delovanje naprave nimajo nikakršnega vpliva. Gre za večje otipljive kozmetične napake, obrabo na tipkovnici ali sledilni plošči, manjkajoče dele, kot je npr. trackpoint, poškodovan ali počen del ohišja ... Poudarjamo, da so to nemoteči elementi in odlična priložnost za super kupčijo!

 

 

Pogosta težava pri nakupu obnovljene opreme je še vzdržljivost baterije, saj je ta pogosto dotrajana. V primeru, da prenosnik uporabljamo na kraju, kjer ni dostopa do električnega napajanja, je pomembno, da baterija vzdrži vsaj dobro uro. Naši obnovljeni prenosniki imajo testirane baterije, ki omogočajo normalno delovanje prenosnika tudi brez električnega napajanja. Baterija obnovljenega prenosnika ima celo 6-mesečno garancijo!

Artikel, ki ga nekdo iz takega ali drugačnega razloga zavrne ali preprosto ne potrebuje, je torej še vedno lahko odlična izbira. Taki produkti so zelo podobni novim in so prava rešitev za varčevanje denarja in planeta!

 

 

Poglejte si, kako naše naprave testiramo

 

 

Artikli z odprto embalažo 

Refurbished računalniško opremo, ki jo imenujemo tudi Outlet – odprta embalaža, predstavljajo računalniki in prenosniki, ki so bili razstavni eksponati. V osnovi so to neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. To so nerabljeni artikli z 20–30 % nižjo ceno od novih in najmanj enoletno tovarniško garancijo, ki jo prav tako lahko podaljšate. 

 

Outlet – odprta embalaža (Refurbished/Renew) kvaliteta

 

Gre za novo, nerabljeno računalniško opremo, kjer znaki uporabe niso vidni. Ker gre za artike z odprto embalažo, se v zelo redkih slučajih pojavi kakšna mini praskica na ohišju. Beležimo manj kot procent takšnih primerov. Takšno opremo priporočamo čisto vsem, saj imamo zelo pestro izbiro prenosnikov, računalnikov in monitorjev, kjer se najde za vsakega nekaj.

 

 

 

 

Zaključek

Z gotovostjo lahko trdimo, da lahko nakup obnovljene opreme predstavlja odlično naložbo - na ta način prihranimo denar, ne da bi pri tem ogrozili kakovost delovanja naprave ali njeno zmogljivost. Še posebej pomembno pri tem je, da na ta način prispevamo k boljšemu jutri. To je izjemnega pomena! Če imate dodatna vprašanja, preverite naša Pogosto zastavljena vprašanja

 

Prenosniki | Računalniki | Obnovljeni prenosniki | Obnovljeni računalniki