Testirali smo zanimiv Dell Latitude 7389 2v1

Test produkta - Dell Latitude 7389

 

Današnji svet zahteva produktivnost v najrazličnejših okoliščinah, zato je smiselno le, da se odločimo za poslovnega partnerja, ki nam bo to omogočal. 13-palčni Dell Latitude 7389 2v1 (od 599 € naprej) je hibrid med prenosnikom in tabličnim računalnikom, ki skupaj združuje prilagodljivost in zmogljivost v kompaktnem ohišju poslovne kvalitete. Latitude 7389 je prepričljiva in vsestranska izbira za produktivno delo tudi na poti.

 

Oblika

Hibridna uspešnica se drži povsem črne oblike, ki jo poudarja le srebrn logotip Dell. Toda Latitude 7389 je nekoliko prilagodljivejši od večine sistemov, zahvaljujoč 360-stopinjskim tečajem.

Mehka barva pokriva celotno ohišje in zagotavlja udobno, oprijemljivo površino, ne glede na to, ali je naprava v načinu prenosnika ali tablice.

Test produkta - Dell Latitude 7389

 

Na prenosniku so prisotni različni gumbi in vhodi. Na desni strani imamo gumbe za nadzor glasnosti ter gumb za vklop naprave, avdio priključek, USB 3.0 vhod ter režo za kartico MicroSD. Na levi strani najdemo še en USB 3.0 z napajanjem za polnjenje pametnih telefonov in drugih naprav, HDMI izhod in kar dva USB-C, ki omogočata tudi polnjenje prenosnika z napajalnikom.

 

Zaslon

Prenosnik ima 13.3 palčni zaslon na dotik z ločljivostjo 1920 x 1080 px. Zaslon uporablja IPS matriko, zato ga je mogoče jasno videti iz večine kotov. To je še posebej pomembna lastnost hibrida, ki se bo veliko časa uporabljal tudi kot tablica.

Test produkta - Dell Latitude 7389

 

Tipkovnica in sledilna plošča

Tipkovnica ima dobro globino in je bila za moj način tipkanja odlična. Na testu tipkanja 10FastFingers.com mi je uspelo natipkati 70 besed na minuto, kar je podoben rezultat običajnim 80.

Površina sledilne ploščice je gladka in ponuja natančno sledenje za redno upravljanje kurzorja. Podpira tudi vnose z več dotiki hkrati.

Test produkta - Dell Latitude 7389

Nad tipkovnico in sledilno ploščo sem pozitivno presenečen. "Good job", Dell!

 

Zmogljivost

Naša konfiguracija je opremljena s procesorjem i5-7500U in z 8 GB pomnilnika. Seveda celoten sistem teče na SSD disku velikosti 256 GB, ki skrbi za tekoče in gladko delovanje sistema. Dvojedrni procesor je del Intelove linije U-serije, ki ponuja dobro mešanico zmogljivosti in energetske učinkovitosti za daljšo življenjsko dobo baterije. Ko sem uporabljal prenosni računalnik, sem imel odprtih 20 zavihkov brskalnika, hkrati pa sem pretakal video in nikdar nisem občutil kolcanja.

Test produkta - Dell Latitude 7389

Pozitivno me je presenetilo tudi dejstvo, da sem lahko (kot nezahteven uporabnik) urejal vse posnete slike kar na tej napravi. Prenosnik mi je omogočil urejanje slik gladko in brez naprezanja.

 

Zaključek

Dell Latitude 7389 je zmogljiv poslovni prenosnik z 2v1 zasnovo, ki vam omogoča, da ga resnično uporabljate za mizo ali na poti. Od močne zmogljivosti do obsežnega nabora funkcij - res ni težko najti razloga, zakaj bi to bil vaš naslednji "poslovni partner".

Drugi razlog je tudi cena. Prenosnik Dell Latitude 7389 2v1 je lahko vaš že za 599 €. Trenutno poteka dodatna akcija - z vsakim nakupom omenjenega prenosnika vam brezplačno dodamo namensko Dell pisalo, katerega sem sam bil izredno vesel.