Je Dell Latitude 5480 primeren za domačo in tudi pisarniško rabo?

Test produkta - Dell Latitude 5480

 

Morda iščete ali ste že iskali prenosnik za domačo in pisarniško uporabo. Verjetno veste, da morate upoštevati kar nekaj stvari, vaš proračun, zasnovo prenosnika, tehnične komponente, življenjsko dobo baterije in drugo. V zadnjih mesecih našim strankam vedno bolj priporočamo Dell Latitude 5480, toda zakaj? Odločili smo se, da prenosnik Dell Latitude 5480 vzamemo na test in napišemo pregled produkta ter naše mnenje, zakaj je ravno ta prenosnik odlična izbira za tovrstno rabo. Pa začnimo.

 

Oblika

Model 5480 je prenosnik velikosti 14”, ki se drži povsem črne oblike. Na pokrovu lahko vidimo le srebrn Dell-ov logotip. Izhaja iz serije Latitude, ki velja za poslovno serijo, namenjeno podjetjem, zdravstvenim, državnim in izobraževalnim trgom; za razliko od serije Inspiron, ki je namenjena posameznikom - končnim kupcem. Vsekakor lahko rečemo, da gre za kvaliteten prenosnik. Celotno ohišje se precej dobro upira zvijanju, kar je za pričakovati pri prenosniku iz Latitude serije. Primerek, katerega smo testirali je tehtal nekaj več kot 1.55 kg, kar je kakšen gram več kot konkurenca - Lenovo ThinkPad T460s na primer.

Ste veliko na poti? Potemtakem ta prenosnik seveda ni za vas, a nič zato, v ponudbi imamo tudi Lenovo ThinkPad T460s, ki bo morda boljša izbira za vas.

 Test produkta - Dell Latitude 5480

Zaslon

Naša različica je opremljena s 14 palčnim zaslonom, ki deluje z ločljivostjo HD (1366x768). Seveda, ločljivost HD ni ravno najboljša, je pa odlična za pisarniško uporabo - prikazana vsebina na zaslonu je dovolj velika in berljiva. Če upoštevamo, da je ta prenosnik namenjen pisarniški uporabi, lahko skelenemo, da je zaslon zelo dober, tako ločljivost, kot tudi svetlost in vidni koti.

 

Povezljivost

Pri poslovnih prenosnikih je značilno, da ponujajo veliko različnih vmesnikov. Pri Dell Latitude 5480 lahko rečemo, da imamo vse, kar bi potrebovali od poslovnega prenosnika. Na levi strani najdemo USB-C (Displayport over USB-C, več o različnih USB-C povezavah dobite tukaj), USB 3.0 in čitalec kartic. Na desni strani najdemo 3.5mm priključek za slušalke, še en USB 3.0 in VGA izhod. Na zadnji so prisotni še RJ-45 (internet), še en USB 3.0 ter HDMI izhod. Poleg tega je na voljo tudi priključek za LTE kartice, ki pa nima nobenega pomena, saj je prenosnik brez LTE antene. 

Test produkta - Dell Latitude 5480

 

Test produkta - Dell Latitude 5480

 

Test produkta - Dell Latitude 5480

Tipkovnica in sledilna plošča

Tako kot pri vsakem poslovnem prenosniku, je tudi tukaj tipkovnica odlična. Ima dobro globino in omogoča hitro tipkanje. Na spletni strani MonkeyType.com sem testiral hitrost tipkanja na tipkovnici, katero uporabljam vsak dan ter na tipkovnici našega testnega kandidata Latitude 5480. Na prenosniku sem uspel natipkati 71 besed na minuto, kar je odličen rezultat, če upoštevamo običajnih 84 besed na tipkovnici, katero uporabljam vsak dan. Površina sledilne ploščice je gladka in ponuja natančno sledenje za redno upravljanje kurzorja. Podpira tudi vnose z več dotiki hkrati.

Test produkta - Dell Latitude 5480

 

Zmogljivost

Naš prenosnik je opremljen s procesorjem i5-7300U in z 8 GB pomnilnika. Seveda celoten sistem teče na SSD disku velikosti 512 GB. SSD disk skrbi za tekoče in gladko delovanje sistema. Dvojedrni procesor je del Intelove linije U-serija, ki ponuja dobro mešanico zmogljivosti in energetske učinkovitosti za daljšo življenjsko dobo baterije. Ob pisarniški uporabi nismo zaznali nobenih pomanjkljivosti v sami zmogljivosti prenosnika.

 

Zaključek

Dell Latitude 5480 je odličen poslovni prenosnik, saj ga dobite po res privlačni ceni (več spodaj). Najboljše se bo znašel pri pisarniških in/ali domačih opravilih, za mizo, saj zaradi svoje teže, ni ravno najboljša izbira za delo na poti. Poleg HDMI izhoda, ima še priključek USB-C (Displayport over USB-C), kar omogoča priklop še dodatnega monitorja - odličen za (domačo) pisarno. Če upoštevamo še ceno, res ne vidimo razloga, zakaj ta prenosnik ne bi bil vaš naslednji “poslovni partner”. Vas Dell Latitude 5480 zanima? Preverite ponudbo s klikom na spodnji gumb.

 Prodajna akcija - Dell Latitude 5480