Kako preveriti vremensko napoved na vašem Windows računalniku

 

Vremensko napoved boste najlažje našli s pomočjo iskalnika Google. Z enim klikom vam ta ponuja vpogled v podrobnosti o vremenu za poljubno lokacijo – vreme iz ure v uro, temperatura, vlažnost, padavine … Poleg te opcije pa imate uporabniki operacijskih sistemov Windows 10 in 11 še druge možnosti. Na voljo so aplikacije, ki na vašem namizju prikažejo bolj praktično in podrobno vremensko napoved kot Google. Eno izmed najbolj popularnih vam predstavljamo v nadaljevanju.

 

Aplikacija MSN Vreme

 

MSN Vreme je privzeta aplikacija za vremensko napoved v operacijskih sistemih Windows 10 in 11. Dobite jo že ob namestitvi operacijskega sistema, posodablja pa se z vsako različico. Do aplikacije dostopate kar preko menija Start.

V iskalniku aplikacije poiščite svojo lokacijo in že pridobite obilico vremenskih podatkov. To vključuje natančne in koristne informacije, kot je temperatura, hitrost vetra, vidljivost, zračni tlak, vlažnost in realen občutek temperature.

 

 

Podrobni pregled teh podatkov sestavlja vremensko napoved iz ure v uro, pridobimo pa tudi zgodovinski trend padavin, napovedi neviht, UV indeks, napoved luninih men ter čas luninega vzhoda in zahoda. S pomočjo satelitskih in radarskih slik ter spremljanja oblačnosti postane vremenska napoved še boljša.

Med drugimi odlikami te aplikacije gre izpostaviti prikaz zgodovinskih vremenskih vzorcev, beleženje dni s snegom ter spremljanje trendov padavin. Ker je Microsoftova vremenska aplikacija brezplačna in že vgrajena v operacijski sistem, je praktično samoumevna izbira za uporabnike sistemov Windows 10 in 11.

 

 

 

Pogosto zastavljena vprašanja

 

Kako prikazati vreme na Windows namizju?

V sistemu Windows lahko zelo enostavno prikažete vreme na svojem namizju z zavihkom Vreme. Z desnim miškinim gumbom kliknite na opravilno vrstico, izberite »Novice in interesi«, nato kliknite »Pokaži ikono in besedilo«. Tako boste dobili zavihek Vreme kar v opravilni vrstici na svojem namizju!

Kako spremeniti vremensko aplikacijo v sistemu Windows?

Privzeta vremenska aplikacija sistema Windows je MSN Vreme. Če želite namestiti drugo aplikacijo za vremensko napoved, v nastavitvah opravilne vrstice poiščite »Upravljanje interesov«. Namestite poljubno vremensko aplikacijo preko Microsoft Trgovine. Svojo priljubljeno aplikacijo lahko enostavno dodate v razdelku »Odkrijte interese«.

So vremenske aplikacije natančne?

Da, vremenska napoved je praviloma precej natančna. Včasih so za to skrbeli meteorologi, danes pa lahko računalnik s pomočjo obsežne zbirke informacij, kot so radarske meritve, samodejno pripravi podrobno in zanesljivo vremensko napoved.