Tako kot ljudje, ki se v vročih dneh hladimo v morju in osvežimo s sladoledom, tako tudi računalniki in prenosniki potrebujejo ustrezno svežino, da se ne pregrejejo. Na videz zelo nedolžno pregretje računalnika oziroma prenosnika lahko povzroči katastrofalne posledice.

Naštejmo nekaj najpogostejših posledic pregretja računalnika:
•    računalnik dela počasneje kot sicer,
•    zelo glasno delovanje računalnika,
•    velika verjetnost izgube podatkov,
•    nenadna in nepričakovana ugašanja,
•    visoka temperatura lahko uniči prav vsako komponento v računalniku.

Pregret računalnik lahko zagori!

Preventivno čiščenje je tisto, ki bo vašemu računalniku nudilo ustrezno nego. Mnogi se bodo sedaj vprašali zakaj se odločiti za preventivno čiščenje računalnika oziroma prenosnika? Odgovor je preprost, ker računalniki enostavno potrebujejo občasno čiščenje in pika! Ne samo, da ogrožate »zdravo« stanje vašega računalnika, ampak ogrožate tudi okolico. Še posebno v teh vročih dneh lahko zaradi pregretja in vročine v kombinaciji z mnogo prahu, ki se kopiči v računalniku, zanetite požar. To je seveda najbolj črn scenarij, a pomembno je opozoriti na posledice, saj ne bi bilo prvič, da bi zaradi pregretja računalnika zagorelo. Poleg vseh nevarnosti in dodatnih stroškov, ki vam jih lahko zagode pregreta naprava, pa vam redno servisiranje znatno podaljša življenjsko dobo računalnika.  Preventivno čiščenje računalnika oziroma prenosnika priporočamo vsakih 6 mesecev. Torej, če letos še niste kvalitetno očistili vaš računalnik, to storite čim prej. 


Kaj je potrebno storiti:
•    očistite prah iz vseh prezračevalnih rež in ventilatorja,
•   med delom pazite na statično elektriko in obvezno odklopite računalnik iz električnega         napajanja,
•    vgrajene komponente očistite posebej (hladilnik, RAM-e, grafična),
•    ko odstranite hladilnik, z alkoholom previdno odstranite staro termalno pasto in nanesite novo.
Prašen računalnik Prašen prenosnik
Če vsega tega sami ne bi znali in bi delo raje prepustili strokovnjakom, potem izkoristite priložnost in prinesite vaš računalnik na preventivno čiščenje na PoceniPC.com, kjer vam bodo zanesljivi sodelavci z veseljem pomagali. Poleg tega pa ravno sedaj poteka akcija, kjer za kvalitetno storitev čiščenja računalnika ali prenosnika plačate veliko manj!

AKCIJA!
1.    Fizično čiščenje + programsko čiščenje = 25 € (redna cena = 36 €)
2.    Fizično čiščenje + programsko čiščenje + menjava termalne paste = 40 €                               (redna cena = 55 €)

V ceno je poleg fizičnega čiščenja vključeno tudi programsko čiščenje, s katerim vam iz računalnika izbrišemo vse zlonamerne programe in s tem pohitrimo delovanje vašega računalnika.

Tako kot vsaka stvar tudi računalniki potrebujejo malo »ljubezni«. Vsak lastnik avtomobila ve, da moramo našega »jeklenega konjička« na določeno število kilometrov peljati na reden servis, pa čeprav je z njim na prvi pogled vse v najlepšem redu. Prav tako nam bo tudi računalnik ob rednem servisu dalj časa dobro služil, zato izkoristite akcijsko ponudbo, ki traja vse do konca julija 2014.