Če želite urejati PDF dokument v Wordu, boste potrebovali pretvornik iz PDF v Word. Pretvorba iz PDF v Word morda zveni zahtevna, a temu ni tako. Uporabite lahko plačljivo ali brezplačno PDF programsko opremo ali pa katero izmed brezplačnih spletnih storitev. Tu je nekaj možnosti, kako pretvoriti PDF v Word:

 

Pdf v word

 

 

Kako pretvoriti PDF v Word: Adobe Acrobat DC

Če uporabljate profesionalno programsko opremo za urejanje PDF dokumentov, na primer Acrobat Reader DC, potem je možnost pretvarjanja PDF dokumentov v Wordove že vgrajena. Acrobat DC bo stal dobrih 15 € na mesec, je pa na voljo brezplačen 7-dnevni preizkus programa, ki morda zadostuje za vaše potrebe.

Za pretvarjanje PDF dokumenta v Word s programom Acrobat DC preprosto odpremo PDF dokument, kliknemo na orodje Export PDF v desni orodni vrstici, nato izberemo izvozni format Microsoft Word in določimo Wordov dokument. Kliknemo še na gumb za izvoz, datoteko poimenujemo ter shranimo na poljubno mesto na disku.

Če ne nameravate plačevati uporabe programa Acrobat DC, ko poteče brezplačni preizkus, imate na voljo nekaj brezplačnih alternativ.

Kako pretvoriti PDF v Word: Google Drive

Če imate Googlov račun, potem lahko uporabljate tudi Google Drive. Obiščite drive.google.com, kliknite Novo, nato Nalaganje datoteke ter izberite PDF dokument in ga naložite na Drive.

 

Nalaganje datotek v Google Drive

 

 

Z desnim klikom kliknite na PDF dokument, izberite Za odpiranje uporabi, nato Google Dokumenti. PDF datoteka se bo odprla kot tekstovna datoteka v Googlovem urejevalniku. Tu lahko datoteko urejate po svojih željah in nato spremembe shranite, lahko pa preprosto prenesete datoteko kot Wordov dokument preko menija Datoteka, Prenesi kot, Microsoft Word.

 

Prenesi dokument

 

 

S tem pristopom sicer PDF dokument izgubi vso slikovno vsebino in tudi veliko oblikovanja. Če bi želeli te vsebine ohraniti nedotaknjene, preizkusite katero izmed brezplačnih spletnih storitev.

Kako pretvoriti PDF v Word: brezplačne spletne storitve

Na spletu je kar nekaj brezplačnih pretvornikov PDF v Word, na primer PDFtoWord.com, PDFOnline.com, PDF2Doc.com, PDFPro in PDF Converter.

Za primer lahko uporabimo prvega izmed navedenih pretvornikov, PDFtoWord, ki ima poleg spletnega orodja tudi namizni program, ki ga lahko za 14 dni uporabljate brezplačno. To je dobrodošla rešitev v primeru, da se redno srečujete s potrebo po pretvarjanju PDF dokumentov v Word.

Omenjeno spletno orodje dosežete na naslovu PDFtoWord.com, kjer kliknete na Select your file in izberete dokument, ki ga želite pretvoriti. Vnesti je treba še e-poštni naslov, kamor bo pretvorjen dokument poslan, nato pa se s klikom na gumb Convert Now postopek tudi začne.

 

Pdf to word orodje

 

Po e-pošti boste prejeli obvestilo s povezavo, preko katere lahko prenesete pretvorjeni Word dokument.

Morda bo treba v Wordu kakšen del dokumenta popraviti ali ponovno urediti, kar je odvisno od kompleksnosti izvornega PDF dokumenta. To pa lahko storimo na enak način kot pri drugih Wordovih dokumentih. Izvorni in pretvorjeni dokumenti so povsem primerljivi.

Omeniti je treba, da se morate pred nalaganjem datotek v spletna orodja strinjati s pogoji poslovanja teh ponudnikov. Morda se je pametno izogniti tovrstnemu pretvarjanju kakšnih posebej občutljivih vsebin.

 Mogoče bi vas zanimale 21 skrivnosti iskalnika Google.