NAZAJ V ŠOLO: Kateri prenosnik bo prava izbira za učenca, dijaka ali študenta?

Izbira prenosnika

 

Osnovna navodila

Le-ta najbrž že poznate, kajne? Najpomembnejši so velikost zaslona, disk - SSD in baterija. Poleg njih pa še procesor in tipkovnica, spregledati pa ne gre niti velikosti delovnega pomnilnika in nabora priključkov. Med priključki je pomembno, da imamo na voljo čim več USB-jev, za USB-C in Thunderbolt 3 bo mladim uporabnikom malo mar, prav tako ne bodo pogosto uporabljali čitalnika pomnilniških kartic. Mogoče pa bodo potrebe pri nekaterih dijakih in študentih obratne.

Tem kriterijem lahko seveda malo pogledamo skozi prste, če je naš proračun malo manjši.

 

Serija Elitebook - odlična tako za mlajše šolarje kot za dijake in študente, ki ne potrebujejo najbolj zmogljive mašine na svetu

HP-jeva serija Elitebook je odličen izbor, saj gre za poslovno serijo prenosnikov. V praksi to pomeni, da gre za serijo, ki jo je HP izdelal po svojih najboljših močeh. Trpežno ohišje in prava izbira materialov sta samo dve od mnogih prednosti Elitebookov. Model, ki ga priporočamo, je vsekakor zelo razširjen in priljubljen HP Elitebook 840 G3. Gre za zmogljiv prenosnik, ki se ga dobi v Intel Core i5 različici z 8 GB delovnega spomina, ki je tudi razširljiv. Odličen ekran pa poskrbi za lepo sliko in udobje ob daljšem delu na prenosniku. Obnovljen Elitebook 840 G3 je lahko vaš že za 449 € z vključeno namestitvijo sistema Windows 10 Home. 

Idealen je za osnovnošolce, dijake in študente vseh smeri študijev, kjer sta potrebni mobilnost in zmogljiva naprava na poti.

Celotno ponudbo Elitebookov najdete tukaj.

 

Lenovo Thinkpad - priljubljen med poznavalci prenosnikov in definitivno prva izbira večine informatikov

Lenovo Thinkpad je najbolj razširjena poslovna serija prenosnikov proizvajalca Lenovo. Gre za klasično obliko z rdečim sredinskim kurzorjem na sredini tipkovnice. Naj vas “staromodna” oblika ne zavaja, saj so Thinkpadi opremljeni z zmogljivimi procesorji. Vse zmogljive komponente se skrivajo v ohišju iz magnezija, ki je zelo trpežno in bo zadovoljilo še tako zahtevne uporabnike. A smo omenili, da imajo Thinkpadi eno izmed najboljših tipkovnic, kar jih lahko dobimo pri prenosnem računalniku? Tipkanje na omenjenih napravah je pravi užitek. ThinkPad prenosnik, katerega priporočamo je ThinkPad T460s - opremljen je z i7 proceosorjem, 8 GB delovnega spomina (razširljiv na 20 GB) ter 256 GB SSD diska. 

 

Tudi Thinkpad prenosniki so idealni za vse, ki ne potrebujejo ravno prenosnika za 3D oblikovanje. Thinkpadi so odlični prenosniki za mobilno delo, udobna tipkovnica in odličen zaslon bosta definitivno izpolnila vaša pričakovanja.

Preverite našo zalogo vsestranskih Thinkpad prenosnikov tukaj.

 

V rivalstvo dodajamo tudi Dellove prenosnike poslovne serije Latitude

Gre za isto zgodbo; tudi Dell ima svojo serijo poslovnih prenosnikov, s katero se postavlja ob bok prejšnjima dvema tekmecema. Za vse poslovne prenosnike sta značilna trpežno ohišje in odlična izbira materialov izdelave. Pri Dell prenosnikih bi izpostavili nekaj v srednjem rangu. Prenosnik Dell Latitude 7389 ob dodatnem pisalu Dell Active Pen postane prava mašina za produktivnost. Gre za novejši prenosnik 2 v 1, opremljen z i5 procesorjem sedme generacije in 8 GB delovnega pomnilnika. Zaslon, ki deluje na dotik, pa poskrbi za prikaz podatkov v najboljši možni luči.

 

Omenjena naprava pride prav vsem, ki bi bili radi mobilni in ekstra produktivni, saj gre za izjemno majhno in lahko napravo, ki z zaslonom na dotik popelje vaše delo na še višji nivo.

 

Zgodba zase pa so t. i. delovne postaje, kot je npr. HP-jeva serija Zbook, nad katero bodo navdušeni predvsem študenti tehničnih smeri

ZBook 17 G3 je najbolj prodajana mobilna delovna postaja na svetu. Ponuja močno kombinacijo mobilnosti in robustne konfiguracije, zato ustvarjalnost ne bo predstavljala težav. V notranjosti skriva izredno zmogljiv procesor, 32 GB RAM-a, hiter SSD disk in močno grafično kartico Nvidia Quadro.

 

 

Odlična je za vse oblikovalce in zahtevnejše uporabnike - strojnike, arhitekte ipd.

Celotno ponudbo HP Zbook delovnih postaj najdete tukaj.

 

HP Pavilion Gaming in HP Omen - poleg sprostitve ob igranju najnovejših iger bosta odlično služila tudi kot študijski prenosnik

HP je zaupanja vredna znamka, ki jo poleg visoke zmogljivosti odlikuje še robustno ohišje z učinkovitim odvajanjem toplote. Omeniti velja, da so HP Omen prenosniki nekoliko “bolj kvalitetni” od HP Pavilion Gaming, saj so zgrajeni iz boljših materialov. Ni dvoma pa, da vas bosta obe seriji prenosnikov zabavali in izpolnili vaša pričakovanja. Odvisno od namena rabe in želenih specifikacij, vendar vseeno verjamemo, da boste s HP Gaming prenosniki zelo zadovoljni!

 

HP Omen

 

Vas zanima ponudba HP Gaming prenosnikov? Dobite jo na tej povezavi.

 

Uporabne povezave

Potrebujete našo pomoč pri izbiri idealnega prenosnika za vas? Pišite nam, z veseljem vam bomo pomagali!