Navodila vam bodo pomagala spremeniti sistemski jezik dobrodošlice (Welcome), prijave (Sign In), odjave (Sign Out), ugasnitve (Shutdown), ponovnega zagona (Restart), sekcije v start meniju in uporabniškem meniju ter meniji v razdelku za nastavitev varčevanja z energijo ipd.

Odprite Nadzorno ploščo (kako pridete do nadzorne plošče je opisano v prispevku kako spremeniti jezik sistema, razdelek »Odprite jezikovne nastavitve«), kliknite na Ura, jezik in območje, potem na Spreminjanje oblike datuma, ure in številk. 

nadzorna plošča

Izberite zavihek Skrbniško in nato Nastavitve kopiranja, kot kaže slika spodaj.

spreminjanje jezika operacijskega sistema

Odprejo se vam nastavitve pozdravnega zaslona in novih uporabniških računov. V predelu označenem z rumeno obrobo najdete trenutne nastavitve uporabnika, kjer imate že nameščen slovenski jezik (Preverite kako spremeniti jezik sistema, če imate sistem v tujem jeziku.). Cilj je, da te nastavitve kopirate v pozdravni zaslon, kjer se nahajajo nastavitve za sistemski jezik (dobrodošlice (Welcome), prijave (Sign In), odjave (Sign Out), ugasnitve (Shutdown), ponovni zagon (Restart)). Ta je na spodnji sliki označen z modro barvo. Ne smete pozabiti tudi na  nove uporabniške račune, označene z oranžno barvo, saj so to nastavitve za vse na novo kreirane uporabnike.

Da bi dosegli ta cilj, je potrebno obkljukati obe možnosti v razdelku "Kopiraj trenutne nastavitve v:" ("Pozdravni zaslon in sistemske račune" in "Nove uporabniške račune"), ki so označene z rdečo obrobo in klikniti "V redu" (OK). 

kopiranje trenutnih nastavitev v pozdravni zaslon

Operacijski sistem Windows ponovno zaženite in že boste videli dobrodošlico v slovenskem jeziku.