Potrebujete računalnik ali prenosnik? Izbirate med novim in rabljenim računalnikom? Iščete informacije o prednostih in slabostih nakupa enega ali drugega? Za vas smo izbrali 5 nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč pri izbiri pravega računalnika ali prenosnika za vas.

1.      Primerjajte ceno. Ali višja cena res pomeni boljšo kvaliteto?

V veliki večini primerov višja cena dejansko pomeni tudi boljšo kvaliteto. Vprašati pa se moramo ali res potrebujemo nov računalnik ali prenosnik višjega cenovnega razreda. Veliko ljudi potrebuje računalnik samo za osebno rabo, kot je brskanje po internetu, pošiljanje elektronske pošte in za zabavo ter prosti čas. Za takšno rabo ljudje vse prepogosto kupujejo preveč zmogljive prenosnike in računalnike, ki stanejo občutno preveč za tisto, kar res potrebujejo. Za lažjo predstavo poglejmo primer iz vsakdanjega življenja. Za vožnjo po mestu ne potrebujemo terenskega vozila ali 320 konjske mašine, ampak udoben in majhen avto za malo denarja. Skratka, če potrebujemo računalnik ali prenosnik zgolj za brskanje po internetu in pisarniška opravila,  je čisto dovolj rabljen računalnik, ki nam bo služil enako kot nov in veliko predrag računalnik. Če vendarle spadate med zahtevnejše uporabnike, vam priporočamo računalnik ali prenosnik iz našega programa razstavnih eksponatov (predstavitvena računalniška oprema). To so popolnoma novi računalniki in prenosniki, ki bodo zadostovali še kako zahtevnemu računalničarju.

2.      Prepričajte se, če je rabljen računalnik testiran in očiščen

Verjetno ste preko raznih internetnih portalov že kdaj kupili rabljen predmet. Možnost slabega nakupa je v takem primeru ogromna, saj so prodajalci večinoma fizične osebe, ki jim je kupec deveta briga. Zanima jih le eno - denar. Pri PoceniPC.com nam zadovoljen kupec pomeni vse, zato rabljene prenosnike in računalnike vedno testiramo in očistimo ter vam tako ponudimo popolnoma spraven računalnik primeren za takojšnjo rabo. Pohvalimo se lahko z manj kot odstotkom garancijskih popravil.

3.      Operacijski sistem

Vsi rabljeni računalniki pri PoceniPC prihajajo brez operacijskega sistema. S tem vam damo možnost, da si sami naložite operacijski sistem po vaši želji in tako privarčujete. Če bi namestitev operacijskega sistema in ostalih brezplačnih programov raje prepustili našim izkušenim strokovnjakom, boste za to doplačali samo 30 €. V naši pestri ponudbi predstavitvenih računalnikov najdete tudi takšne, ki imajo že nameščen operacijski sistem. V primeru, da potrebujete računalnik ali prenosnik za takojšnjo uporabo, ali če ga boste uporabljali v poslovne namene, vam vsekakor svetujemo računalnik z nameščenim operacijskim sistemom.

4.      V kakšnem stanju so računalniki? Ali so poškodovani?

Pri rabljeni računalniški opremi je potrebno paziti, da ni večjih posledic rabe, kot so zlomljene oziroma nedelujoče tipke (Enter, preslednica …), mrtvi piksli na ekranu, slaba zmogljivost baterije (manj kot ura delovanja) … Pri PoceniPC ste lahko brez skrbi glede napak in poškodb na računalniku, saj gredo skozi precizne oči naših strokovnjakov. Ti tolerirajo le manjše praske, ki nimajo nobenega vpliva na delovanje samega računalnika. Poudariti moramo, da so rabljene računalnike in prenosnike uporabljali zgolj v pisarnah večjih podjetij in so zato v odličnem stanju.

Pri računalnikih in prenosnikih, ki so bili razstavni eksponati, ste lahko popolnoma brez skrbi kar se tiče stanja naprave. To so popolnoma novi modeli, brez vidnih znakov uporabe.

5.      Pri nakupu se je potrebno dobro zavarovati

Ko kupujemo računalnik ali prenosnik, moramo biti vedno pozorni na garancijo. Rabljeni računalniki brez garancije predstavljajo velik riziko, saj nimate nobenega zagotovila, da je računalnik ali prenosnik zares v dobrem stanju. Pri PoceniPC.com nudimo 12 mesecev garancije, če pa bi se izkazalo, da prenosnik ali računalnik ne izpolnjuje vaših pričakovanj, vam omogočamo tudi možnost vračila izdelka v roku 15 dni od nakupa izdelka.

PoceniPC.com, vaš partner pri nakupu računalnika ali prenosnika.