Pomoč

Tukaj se zbirajo vaša najpogostejša vprašanja in odgovori.

 

Prepričani smo, da se je med brskanjem trgovine tudi tebi pojavilo kakšno vprašanje. Morda najdeš odgovor nanj v katerem od spodnjih odgovorov, sicer pa se ne obiraj. Nemudoma nam preko kontaktnega obrazca pošlji vprašanje, z veseljem bomo pomagali.

Izberi med naslednjimi sklopi vprašanj:

• Rabljeni računalniki, rabljeni prenosniki

Razstavni eksponati, predstavitveni računalniki in prenosniki

• Jezik sistema, jezik tipkovnice

• Ostale storitve

 

V: Od kje prihajajo rabljeni računalniki, ki jih imate v ponudbi?

O: Velika večina rabljene računalniške opreme se pojavi na tržišču le zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Pri PoceniPC.com tako opremo odkupimo, jo v svojem servisu skrbno očistijo in preverijo delovanje, nato pa objavimo v spletni trgovini PoceniPC.com in razstavimo v trgovini v Novi Gorici. Več o kategoriji rabljenih računalnikov in prenosnikov, dobite v članku o rabljenih računalnikih ali opisu izdelkov.

 

V: Kakšne kvalitete so rabljeni računalniki in prenosniki oziroma kakšna je življenjska doba le-teh? Bojim se namreč, da bom moral po enem letu računalnik ponovno zamenjati.

O: Ko kupujemo rabljene računalnike in prenosnike, moramo še posebno paziti na kvaliteto. Poudariti moramo, da pri PoceniPC, razen kjer ni izrecno navedeno drugače, prodajamo izključno kvaliteto A, ki jo uporabljajo velika podjetja v tujini. Rabljeni računalniki in prenosniki te kvalitete so trpežnejši, zgrajeni iz najkvalitetnejših materialov kar občutno podaljša življenjsko dobo. Na trgu obstajajo 3 kategorije - A, B in C. Vsekakor ni priporočljivo kupovati C kategorije, ki je, sicer najcenejša, vendar je velika verjetnost, da je rabljen računalnik že pri koncu z močmi. Računalniki in prenosniki v B kategoriji so dobra izbira za vse tiste, ki bi na račun videza želeli privarčevati kakšen euro. V B kategorijo sodijo računalniki in prenosniki z raznimi kozmetičnimi napakami, ki pa ne vplivajo na samo delovanje naprave. Več o kategoriji rabljenih računalnikov in prenosnikov, dobite v članku o rabljenih računalnikih ali opisu izdelkov.


V: Zanima me delovanje baterije pri rabljenih prenosnikih glede na dejstvo, da kapaciteta baterije z meseci pade - tako da je že pri novih prenosnikih baterija kar hitro fuč. Ali so baterije testirane?

O: Garancija na baterije je 6 mesecev, z garancijo zagotovljeno delovanje je 45 minut  (povprečno delovanje baterij v naših rabljenih prenosnikih je sicer 1 – 1,5 ure). Če se v roku šestih mesecev po nakupu izkaže, da baterija pri normalni uporabi prenosnika zdrži manj kot 45 minut, bomo baterijo zamenjali brezplačno.

 

V: Pri rabljenih računalnikih in prenosnikih sem v specifikacijah, pod kategorijo operacijski sistem, zasledil/a napis »samo licenčna nalepka«. Kaj to pomeni? Ali lahko dobim rabljen računalnik z operacijskim sistemom Windows 7?

O: Vsi rabljeni računalniki pri PoceniPC prihajajo brez operacijskega sistema, če ni v opisu artikla navedeno drugače. S tem ponujamo dodatno možnost, da naložiš operacijski sistem po tvoji želji in hkrati privarčuješ. V primeru, da namestitev prepustiš našim strokovnjakom, pa lahko izbereš operacijski sistem za katerega ima rabljen računalnik ali prenosnik licenco. Torej, če ima računalnik licenčno nalepko za Windows XP PRO vam lahko povsem legalno to tudi namestimo. Nameščanje operacijskega sistema  Windows 7 ali Windows 8 je na tak računalnik nelegalno početje. Več o sistemu dobite v opisu izdelkov.

 

V: Doma imam star računalnik in kupujem novega. Obstaja možnost nakupa staro za novo?

O: Da, pri nas omogočamo možnost nakupa staro za novo. Več informacij o tej storitvi dobite na strani odkup računalnikov in prenosnikov.

 

V: Kaj pomeni HP Renew, Sony Renew ali Asus Refurbished napis, naveden v specifikacijah posameznih računalnikov ali prenosnikov?

O: To je nova računalniška oprema, ki je bila razstavni eksponat. V osnovi so to neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. To so nerabljeni artikli z 20- 30% nižjo ceno od novih in najmanj enoletno garancijo. Več o tej kategoriji preberite v članku o razstavnih eksponatih ali opisu izdelkov.

 

V: Kakšna je razlika med rabljenim računalnikom in računalnikom iz programa »Renew«?

O: Največja razlika je v tem, da so rabljeni računalniki in prenosniki bili dejansko v uporabi, medtem ko so računalniki in prenosniki iz programa »Renew« popolnoma nerabljeni. To so v bistvu novi računalniki, ki so bili vzeti iz originalne embalaže in jih zato ne moremo prodajati kot nove izdelke.
Za osnovno oziroma domačo rabo priporočamo rabljeno računalniško opremo, saj je ta ravno tako zanesljiva hkrati pa pri tem stranka ogromno privarčuje. Za zahtevnejšega uporabnika pa vedno priporočamo nove oziroma računalnike iz programa »Renew«, saj so sestavljeni iz veliko bolj zmogljivih komponent, ki jih zahteven uporabnik pri delu nujno potrebuje. Še več informacij dobite v članku z nasveti za nakup računalnika ali prenosnika.

 

V: Opazil/a sem, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine. V specifikacijah posameznih prenosnikov je navedena tuja tipkovnica ter napis »priložene SLO nalepke«. Kaj to pomeni?

O: Naši računalniki prihajajo predvsem iz tujine, zato se znaki na tipkovnici pogosto razlikujejo od slovenske tipkovnice, vendar si lahko brez skrbi. K vsakemu prenosniku priložimo posebne nalepke s slovensko prilagoditvijo. Pogosto je potrebno nalepke zalepiti samo tam, kjer so šumniki, saj jih tuji jeziki največkrat nimajo.

Slovenske nalepke za tipkovnico

Nalepke za tipkovnico so priložene poleg vsakega prenosnika s tujo tipkovnico 


V: Glede na to, da računalniki in prenosniki, ki jih prodajate, prihajajo iz tujine, v kakšnem jeziku je sistem?

O: Poleg jezika države od koder artikel prihaja, je vedno na izbiro tudi angleški jezik, v večino primerih tudi slovenščina.

 

V: Na vaši strani sem zasledil/a zelo zanimiv računalnik, vendar bi si želel/a, da bi imel več RAM-a. Ali obstaja možnost, da bi nadgraditev opravili vi?

O: Pri PoceniPC se vedno trudimo ugoditi našim strankam. Na srečo imamo tudi odlično servis ekipo, ki se takšnega opravila rada oprime. Strankam skušamo uresničiti vsako željo, če je le ta realna oziroma uresničljiva.

 

V: Vedno imam smolo z garancijo, saj se mi računalnik velikokrat pokvari po izteku le-te. Ali lahko garancijo podaljšam? Kaj pa, ko ta poteče? Se lahko obrnem na vas?

O: Pri PoceniPC nudimo 12-mesečno garancijo za rabljene računalnike in prenosnike. V primeru nakupa novega oziroma predstavitvenega računalnika ti prav tako pripada 12-mesečna garancija. Po izteku garancije smo še vedno na voljo. Odlični serviserji bodo morebitno napako odpravili kar se da hitro in učinkovito.

 

V: Kakšna je dobavljivost? Računalnik bi namreč potreboval/a v čim krajšem času.

O: Pestro izbiro računalnikov in prenosnikov si lahko ogledaš v naši poslovalnici v Novi Gorici. Ti so dobavljivi takoj. Če iščeš nekaj, kar imam na zalogi naš partner, pa se želeni računalnik ali prenosnik naroči. V tem primeru je dobavljivost računalnika, ki je na zalogi 1-3 dni oziroma računalnika, ki ni na zalogi dan ali dva več. Vsekakor pa se pri PoceniPC potrudimo, da stranka prejme svoj računalnik v najkrajšem možnem času.


V: Ali opravljate tudi druge storitve, kot je čiščenje virusov, reševanje podatkov, popravljanje nedelujočih prenosnikov ali podobne računalniške storitve?

O: Ja, opravljamo raznovrstne računalniške storitve. Več o tem preberi na strani z opisom računalniškega servisa v Novi Gorici.

Prosimo počakaj...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}

Continue shopping or View cart & checkout

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Continue shopping or View cart & checkout